Teški muškarci

Napišem li da su suprotnost, u odnosu na one, na našim podnebljima, nazivaju zenskaroši, a odazivaju, na maco, kuco, sećeru, neću potpuno pogrešiti, ali ću pogrešiti. Nisu ortodoksna suprotnost ni lakim muškarcima, da bi se priča o njima izvela prostom negacijom njihovih karateristika. Nije tako jednostavno. Nema crno belih varijanti, nigde, osim u šahu.

Ono što znam o njim, na osnovu skromnog uzorka koji sam u životu (ne malom i ne skromnom) srela, može se napisati u par rečenica:

Iako su ne retko omiljeni u drustvu teško ih možete naći u grupi velkih zabavljača. Ni medju političarama. Jos manje estradnim radnicima. Ne zato sto su mračni i operisani od humora i uspeha, nego zato što ne vole prevelika eksponiranja, aplauze, tronove i obožavanje mase.

Ne smeju se nikad preglasno, grleno, ni iz stomaka. Nikako reda radi i za svakakve provokativno senzacionalne izjave. Ženske, yelte.

Nikada ih nećete uhvatiti da su raznim ženama pričali iste priče, slali iste pesme i prosipali istu mudrost. Ne zato što niste u stanju da ih uhvatite u tome jer niste vični FBI ili nekim drugim metodama, nego zato što oni to ne rade. Sami sebi bi time dosadili. To ih iritira.

Ne okreću se. Ne bleje. Ne dobacuju, niti prave slučajne ulične kontake.

Ne bride im bokovi od šustanja svake suknje. Bride samo kad zašusti svila. Možda saten.

U najpragamatičnijim rešenjima prilože poluromatično objašnjenje. Ženama. Devojkama. Kad su njihove.

Ne stvaraju izluzije. Ni sebi, ni drugima. Ako dozvole sebi, u retkim i fasicnatnim situacijama, da naprave kule u vazduhu u ljubavi, poslu, porodici, naknado im naprave čvrste i sigurne temelje. Od betona.

Teško ih je zavesti, osvojiti, imati, “zaslužiti”. Što automatski znači ako ih osvojite, imate, zavedete, da se ne morate bojati da će ih od vas odvesti prva, druga ili treća (gde treća teži ka beskonačnosti) sa dugim nogama i bujnim prsima, sa ulice, iz kafice, komšiluka, radnog okruženja ili sa nekog aerodroma u zemlji dalekoj. Sve to sa ili bez, par piva ili nekog drugog alkohola.

Iako ne pričaju o tome i ne promovišu sebe u velike poznavaoce Frojdove ili Jungove psihologije, sa posebnim osvrtom na onu koja se odnosi na žene, uvek znaju šta one hoće i sasvim dal’ na to što hoće mogu ili ne da odgovore. Kako kojoj. Kako kad. Uglavnom nikad. Heteroseksualci su, da se razumemo. Nisu ni ženomrsci.

Ako vam se kojim ludim slučajem desi da ručaju sa vama ili doručkuju na travi, budite sigurni da neće studirati exterijer, enterijer, prolaznike, niti mrave i da će sasvim kako treba čuti šta ste rekli, šta prećutali kao i način na koji ste to uradili. Pročitaće ono što ste napisali, odgovoriti bez zamazivanja, zavaravanja, bez pravljenja predpostavki i čitanja misli. Neće se truditi da pred vama budu ono što nisu. Zato što nemaju vremena za takve igre.

U sukobima i razmiolilžanjima prepoznaćete ih po tome što im treba tri minuta do tri dana da se okrenu i kažu: “U redu je, pogrešio sam ili nisam i šta sad…”
Ovo nikako ne podrazumeva da ce im se destiti nja nja, ispirka i izvinjavanje, tipa: “Izvini zlato, hebo sam, omaklo mi se…”

Nemaju višak vremena, koji bi iz dosade potrošilii olako. Njiohovo vreme arčite samo u ako ste interesantni, elokventini, legitimni, samosvesni da oni mogu da kažu :” Vredi da vidim dal’ vredi…”

Omakne li vam se, ne daj Boze, neka ofucana i isprazna izjava u stilu: “Ja sam drugačija od ostalih….” njihov odgovor neće izgledati ovako: “To svaka kaže…”

Ne glumataju prinčeve iz bajke, ni u ludom besu, čak iako vi glumatate pepeljugu. U bajkama je jedan princ jednoj princezi. Ako ste vi sve ono što su oni od uvek trebali od žene oni će vam to reći i neće priču završiti na bajkama sa žabom i preobražajima.

Prečica kako ih prepoznati u online komunikacijama, na blogovima, forumima, mesangerima: nemaju 678 kontakta, prijatelja, saradnika i ostalih. Do njihovih mailova, usera i poruka nećete doći ni lako i ni olako. Neće imati vremena da chatuju sa vama od jutra do sutra sve iako se predstavite da ste Sandra Bulock. Kakvo god da im je ime, ružno, lepo ili neobično neće se lažno prestavljati. Radje vam se neće prestaviti.

Kontraverzni su i kontradiktorni skoro poput mene sa ovim i u ovom tekstu.

Teško ih je prepoznati. Ima dosta onih koji na prvi pogled i peti utisak liče na njih i stvore obmanu. Retkost su ali postoje. To samo kao info ako vam neki baš takav treba.

Meni jeste. Bar sam saznala istinu koju sam obilazila ili je poricala. Ćutanje je najjače oružje slabih. Kad ćute slabi, jaki tada ne znaju gde da udare, a da ne promaše i ne otkriju svoje namere. U borenju sa ćutljivima, lako nas obmane njihova snaga. Od tad se trudim da vidim onu tanku granicu, izmedju ćutljivosti i pričljivosti , čije se prelazenje teško opaža, a skupo plaća.

89 thoughts on “Teški muškarci

 1. I na kraju necu ipak da budem slab ..nek budem sve i svasta u ocima drugih, ali slabost mogu priznati za poraz kad jacina postane sastavni dio slabih…kad se govor vrati na njihovim ustima onda bi pobedili i tisinu i cutanje….nekad znam i promasiti metu,temu,cilj cak i zivot sam probao promasiti…znam, sada ce progresivci da likuju na tu moju slabost,a tek oni reakcionari koji po defaultu programiraju sebe da psuju mene i sve ostale…e sad kad analiziramo teske muskarce…odavno vec se mucim analizirati jednoga….dali je progresivan ili reakcionaran….psuje i jedne i druge ali ima jednu manu….boji se od trecih….mrzi sve i bilo kakve mitinge osim kad se istorija pise na njima…ali oprostite mi tema nije bila za vakvog tipa tezine..mozda je ipak najbolje da cutim

 2. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  aaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  aaaaaaaaaaaaaaaaaa
  aaaaaaaaaaaaaaaaa
  aaaaaaaaaaaaaaaa
  aaaaaaaaaaaaaaa
  aaaaaaaaaaaaaa
  aaaaaaaaaaaaa
  aaaaaaaaaaaa
  aaaaaaaaaaa
  aaaaaaaaaa
  aaaaaaaaa
  aaaaaaaa
  aaaaaaa
  aaaaaa
  aaaaa
  aaaa
  aaa
  aa
  a
  .

 3. Ozon, saglasna sam sa tvojom konstatacijom da prave žene imaju prave muškarce.
  Ali, prvo, samo prave žene mogu da prepoznaju prave muškarce.

 4. Ko kaze da ako je jedna zena nasla onog pravog da je taj isti pravi i za neku drugu? I ko odredjuje kako treba da izgleda “pravi”? Mnooooogo relativna stvar.

  A ovaj sto ga je opisala Lang, taj mora da je vanzemaljac.

 5. Venus draga, kakav god tekst da napišeš, svi ćemo se u njemu ponegde pronaći. I ovaj je takav, kao i mnogi prethodni.

  I još nešto: o ne, nije vanzemaljac… nikako.

 6. nego, dobar dan :) kako si? ja sam evo malo bolno, ali prolazno bolno. htedoh samo da prijavim da ono kad sam se izvristala, bilo mi lakse, pa sam se setila da znam jednog: muz moje slatke, pa znam i jos jednog: muz moje mile mi & drage, a znam i jos jednog: muz moje kochane Ene, i onda, kako sam mogla da zaboravim? moj brat, pa jos jedan moj brat, pa onda Kum sa NZ… i tako prisecam se ja, a sve ljudi! ;) ako se ti setis jos nekog koji nije muz (ili meni brat) javi bre! LOL

 7. Citat Walter:

  A ovaj sto ga je opisala Lang, taj mora da je vanzemaljac.

  Lang je opisala teškog muškarca. Nije rekla da je pravi muškarac. A nije bogami ni vanzemaljac. :D

 8. #ozon, pravi muskarci. Mozda. Po mojim merilima. Ko sam ja da sudim da to znaci da su ta ista merila opsteprihvacena i vaze za sve ostale.
  #whisper, nisam upoznala tog tvog, ali nemam nist protiv ;-) Daljinski nisam uzela u razmatranje, a mozda je trebalo ili je to neka ‘osobina’ koju sam previdela.
  #AB, nisi mi pricala o Komsiji. Cek malo, kakve on ima veze za ovom sortom? Nesto sam propustila. Javim ako nadjem takvog a bude mi visak ;-)
  #bas se lako pamti, dobro de, Sandra ili Pamela nije neka razlika ;-) S kim bi ti chatovao (nisu u opticaju samo ove dve pomenute, pa ko jos voli poznate dive)?
  #Lermontov, slab si zato sto si cutljivac ili pricljivac?

 9. #Ominotago, valjda ti je lakse sad posle ovog vristanja. Koji andrak vristis, samo sam ti dala smernice da ne omanes ako ti ovi stokilasi trebaju ;-)

  #suske, e to je vec posebna polemika. Pravi i krivi. Zene i muskarci.

  #walter, nisam ni rekla da je pravi za mene pravi i za neku drugu. Nisam cak rec pravi ni spomenula. Rekla potreban ili ne. Meni ili nekoj drugoj.
  Ne, nije vanzemaljac, sve su ovo ljudske osobine. Mada, mozda i gresim, nisam studirala vanzemaljce ;-)

 10. #Ivana, bice da imamo mnogo vise zajednickih osobina, skrivenih zelja i tajnih razmisljanja, kad se u tekstovima ovim ili onim, tvojim, mojim ili susketovim, malo malo pa prepoznamo.
  #et, yeste. kljucno je samo koliko jedna zena ili muskarac misli da ima pravih za njega. Nekom muskarcu je na uzorak od 1000, pravih 980 ;-)

  #oki, idi bre sad ga pretera….pa ne perem noge nikako a kamoli muskarcima :-) Pa dal’ je to tvoje poimanje musko zenskih odnosa?? Pre ili kasnije ce neka da ti pere noge…grrrrrrrrrrrrrrrrrr
  #crni deda, kako bre sad seljak? Sta ti bi?

 11. #Lutra, zvucis, kao da ga imas :-)

  #ominotago, dobar dan i tebi. vidim da sve koji znas su vec neciji muzevi. opasno ;-) Nego, ta braca dal’ su ti ozenjena ;-) ))))))))

  #Suske, replika Walteru je bila pravo u centar !

  #i opet, deda, aman, pa sta nam ne objasnis, razliku izmedju teskog muskarca i seljaka? :-)

 12. aha da, ja uglavnom te ozenje znam, odlicno se slazemo, kafa, kompovi, karte, domine, rasprave, ma sta oces :) a braca, hmmm pa vidi osim jednog koji je skoro pa pecen, DA, sve pozenjeto, ne poznjeto, nego pozenjEto ;) ja nisam, samo da se zna! :P

 13. @venus – naravno, to su tvoja merila, to se podrazumeva. Sve žene i muškarci imaju svoja veoma lična merila. Ko za tešku, ko za srednju, a ko laku kategoriju (walter, pero i druge da ne spominjem). Na kraju ipak svaka vreća pronađe sebi zakrpu… i svaka izlizana fraza mesto u neiscrpnoj listi istih.

 14. #venus
  da, i ja se pitam…ako bi to znao ne bi i ja postavio izmedju redova dilemu…vremena su se promenila….ako nekad nadjes pravi odgovor daj molim te potseti me na vreme koji je…da imam i ja malo svog vremena da se preorijentiram na pravu stranu i da budem u trendu….svi od mene trazu da budem uvek na mestu zlocina…ali ne znam brate ko je predator,ko je zrtva,ko je sudac,ko rukovodi s istragom..samo znam ko je porota…ona uvek suti,najbrojnija je i nosi odluku i tudji zivot u svojim rukama bez nijednu jedinu rec da podeli s nama….zbilja ne znam ja rasresiti dilemu..tesko je znati isto kao sto je tesko naci teskog muskarca u ovakva teska vremena gdje jedino nesto sto ima konstantan karakter je promena i bash nam zato sve to tesko pada…hvala puno i cuvajte se teskih ljudi

 15. #ominotago, hajde sad se ti malo mani tih ozenjenih i domina predji na nesto kreativnije :-)
  #ozon, fina ti ova podela tj. te kategorije!
  #Dragi Lermontov, ne moras da udes u trendu, mozda da ipak budes samo svoj,to je dovoljno da budes i neciji.

 16. ih, walter, tvoja konstatacija mi liči na ono kad neke žene vide super žensko na TV pa kažu da je foto šopirana ;-)

  Ove sa TV-a su uglavnom sve prosel kroz neku vrstu foto sopa… long live plastic surgery.

  Walt,
  ajd molim te , reci mi zašto je ovaj opisani muškarac vanzemaljac? :?

  Ne mora da bude bas vanzemaljac ali je onda sigurno genetski modifikovan ili je izasao iz neke japanske fabrike robota.

  Citat Walter:

  A ovaj sto ga je opisala Lang, taj mora da je vanzemaljac.

  Lang je opisala teškog muškarca. Nije rekla da je pravi muškarac. A nije bogami ni vanzemaljac. :D

  Nije Lang rekla da je opisala pravog muskarca. Ja sam odgovorio na Ozonov komentar da bi naslov trebao da bude “pravi muskarac”. Ako je takav za njega pravi :) ne mora da znaci da je i za ostale.

 17. Aman #Walt, zasto mislis da je tezak muskarac , vanzemaljac ili geenetski modifikovaan ili robot boy? po cemu se takav toliko razlikuje od tebe?

  #AB, komsija je onda neka losa sorta ;-) )))))
  #Bas se lako pamti, hvala na pitanju nemam vremena ni ja, mozda za neki, bas interesantan par minuta ili par sati :-)

 18. “oki, idi bre sad ga pretera….pa ne perem noge nikako a kamoli muskarcima :-) Pa dal’ je to tvoje poimanje musko zenskih odnosa?? Pre ili kasnije ce neka da ti pere noge…grrrrrrrrrrrrrrrrrr”

  whatever

 19. Obraćam se muškim čitačima ovog bloga. Jeste li vi svi ovde u natjecanju za gospodina pravog, ili se eto samo negde pronalazite na menzuri?

 20. Van konkurencije sam. Nisam pravi, ne pronalazim se medju idealnim, odudaram od vanzemaljaca, nisam dovoljno tezak…
  Idem da se takmicim sa BAS SE LAKO PAMTI u informatici…

 21. Provokacija posvećena svima, od venusa do dede.

  Žene ne žele da znaju šta žele. To nikada ne priznaju, ali obožavaju da nas zavaravaju, eksplicitno pišući o svojim kvazi-kriterijumima.

  Pravi (teški, kako već hoćete) muškarac uspeva da učini da žena veruje da je ono što samo on na celom svetu može da joj pruži, u stvari sve ono što ona zaista želi.

  Tačka.

 22. #Walter posto nagradu znas, valjda si odustao ;-)
  #ozon, nije tacno , zene uvek znaju sta zele i od koga.
  tacka,
  #Lutra, dobro je sto mozemo bar da ih gledamo :-) )))))

  #Vincent, ko je u pravu? me, myself or….?

 23. @venus – znate, znate, sve dok neočekivano ne naiđe neki koji vas strefi tamo gde niste ni sanjale da ste strefljive … i onda odjedanput svo prethodno znanje popada u vodu.

 24. hmmm, nesto ze desilo da ovim gornjim komentarom.

  Ovo drugo citirano je u stvari moj odgovor na pitanje koje mi je Lang postavila. Ko razume, shvatice. :)

 25. I jedna mala lična opservacija na ovu temu.

  Uvek je žena imala muškarca kakvog zaslužuje. I obrnuto. Nema tu puno palamuđenja.

 26. #Et, mislim da se ova tvoja licna opservacija nece dopasti mnogim zenama. Mnoge misle da zasluzuju bolje nego sto imaju. Ili su imale. Ili drugacijeg.

 27. To se ionako zove poremećeni sindrom “Stavljanja sebe na presto koji osvojen nije”. Al zato ima pilula. Garant.

 28. Ovo sto sad pisem ce biti komentar broj 60 na ovom tekstu. Impozantan broj, nema sta. Zanima me, jel ti imas neku protekciju na 381 sistemu kad ljudi ovoliko komentarisu? :P

 29. #Walter, nemam protekciju, samo mozda vezu urednistvu, a tesko da bi mi ono donelo komentare. :-) ))) Urednistvo,yelte. Drugo, 1/3 komentora sa ovog posta nije sa 381, da te utesim :-)
  Imas li ti vezu negde, kad si stalno na cool listama istog sitema? otkri nam tajnu ;-)

 30. Čini mi se da je najrealnija u komentarima ovde bila ET. Žene mogu da se zavaravaju, ali uglavnom imaju onog koga i zaslužuju. Ako hoće “boljeg”, moraće da se potrude.
  A opis teškog muškarca mi se veoma dopada. Sa jednim takvim sam već okruglo deset godina. Mnogo sam karakteristika u tvom tekstu prepoznala:)

 31. #Orpheus, ide tebi latinski od tastature :-)
  #Kosta, dobro, drago mi je da je tako…TRebao si da ostavis link svog bloga, jedva uspeh da te nadjem ;-)

  #Emanuelle, slazem i ja sa Et, u mnogo cemu. Kako izdrzavas tolike godine sa teskim muskarcem ;-)

 32. A sta se desava ako muskarcu fali jedna ili vise od gore spomenutih karakteristika. Jel onda prestaje da bude tezak ili u zavisnosti od broja karakteristika koje mu nedostaju dobija pecat…

  apruved 80% (+/-)

 33. #walter, pa rekoh vec da postoji mnogo nijasni od teksog ka onim drugim;-) ovaj procenat je neka tvoja racunica?
  #orpheus, si ti nesto ljut na rimljane, daleko bilo ;-)

 34. Izdržavamo se nekako:))) Težak je on, ali nisam ni ja laka… Voli da mi kaže ponekad:”meni bi život bio užasno dosadan bez tebe ” :)

 35. @OZON “Žene ne žele da znaju šta žele.” – koliko je ovo kontradiktorno??? a o zavaravanju dragi moj, vidi, postoje oni koji vole da zavaravaju i oni koji to ne vole, bez obzira na pol, a nekima je to cak i u krvi! to sto se ti osecas prevarenim mozda je samo greska u perceprici ili pogresno tumacenje?!

  “Pravi (teški, kako već hoćete) muškarac uspeva da učini da žena veruje da je ono što samo on na celom svetu može da joj pruži, u stvari sve ono što ona zaista želi.” – sto bi na srpskom jeziku bilo da tvoja definicja pravog muskarca je ustvari da je on veci prevarant i gora sorta od onih sto zavaravaju, jer on obmanjuje zenu da misli on sto njemu odgovara.

  “…sve dok neočekivano ne naiđe neki koji vas strefi tamo gde niste ni sanjale da ste strefljive … i onda odjedanput svo prethodno znanje popada u vodu.” – covek, musko ili zensko je po prirodi promenljiv, tako da ova teorija o strefljivosti pada u vodu, pre bilo kakvog znanja koje ti spominjes!

  jel treba jos nesto da objasnim?
  TACKA.

 36. Gresis, i teski muskarci umeju da grade kule u vazduhu.
  Kulu tacnije, ne vise od jedne. A te kule su gotovo nevidljive, mozes sa takvim zivot da provedes i da za kulu ne saznas. Sto, opet, ne znaci da s njim neces biti (dovoljno) srecna.

  Takvi neimari su, verujem, najtezi.

 37. eh sad…
  mozda i gresim, ali…
  ako smo se razumeli, a mislim da jesmo (ne samo po ovom komentaru ,nego i po info ostavljenom u pozadini)
  teski muskarci uprkos ‘nazivu’ koji je glomazan, za mene, pravi muskarci
  imanje kula u vazduhu do kojih nisam uspela da doprem ili bar da doprem do podatka da postoje i da se ja u njima nadjem, automatski pobija
  postavku pravog muskarca
  nekad to saznas odmah nekad na kraju zivota, jel

  a neimari su uvek najtezi
  i najdrazi
  kad im pronadjes puteve i Vavilone
  i kad ti dopuste da pridjes

 38. Replika na repliku na komentar već postaje forum, ali ajd sad…

  Teški muškarci postoje. Pravi muškarci mogu a ne moraju da postoje, zavisno od toga kako ga sama sebi kreiraš i na koliko dobru aproksimaciju si spremna da pristaneš. Za neke žene je i lak muškarac pravi.

  A ta kula u vazduhu nije nužno i pretnja. Čak mislim da je bolje da je tu kulu u vazduhu već sagradio. Ako to radi dok je s tobom, budi sigurna da nit’ je pravi, nit’ je stvarno težak.

  Imam osećaj da već pomalo davim…

 39. e, sad bi ja replicirala ovako u nedogled
  ali posto vidim da ti se ne dopada nesto sto pocne da lici na forumski nacin
  da skratim
  ne, ne davis
  mene nikako, naprotiv
  a sebe, to vec ne znam

  pravi muskarci su, da, definitivno nova “kategorija” mozda ne mogu da se porede sa teskim …defnitivno si u pravu
  svaka zena
  trazi nekog muskarca
  e sto ce neki za mene biti neprihvatljivi i laki
  ne znaci da ce za druge
  a ima tu i ona prica da li postoji jedan jedini ili su to samo tlapnje….
  evo lupih se po prstima da ne forumarim….i skratih pricu

 40. Dobro, onda da nastavim(o).

  Teški, checked…
  Pravi, checked…

  Jedan jedini, uh uh…

  Mooožda postoji, ali zamisli da svi čekaju isključivo svoj “perfect match”. Koliko bi bilo srećnih parova? Kolika je šansa da IKADA naletiš na takvog? Šta ako se pojavi u nevreme, jel i onda jedan-jedini? Šta ako si već digla ruke i dovoljno ti je dobro sa nekim skoro-pa-takvim, kad ono – bam! Eto ga!? Šta ćeš, nit si srećna više s ovim, nit će ti savest dozvoliti da budeš srećna sa “suđenim”…

  Hm…

  Dobro, nije sve tako crno. Možda ćeš biti i slobodna kad se pojavi, ko zna.

  Sve u svemu, verujem da tako nešto postoji. Ali verujem i da većinu ljudi takva sudbina, na žalost, zaobilazi.


  ps: kad neko postavi firewall tako da neko drugi ne može da čita postove dok ne pošalje očekivani komentar, onda ne može ni taj komentar da pošalje :) – ako ne razumeš, onda nije ni važno

 41. e sa ovim checked si mozda pogodio sustinu
  ne verujem da imamo merac pa da mozemo da budemo sigurni da je neko prava ili pravi
  tako da nismu uvek sigurni, gotovo nikad, nismo

  neki prava ili prave se naknadno ispostave kao malo drugaciji
  a biti slobodan ili ne kad se taj neko pojavi…
  to je intelektualno moralna dilema koja nekima teska za prevazidji
  i onda ne budes sa ‘sudjenim’ mada jel da li je sudjen ako se nije ostvario
  ma teska i duga tema i nepresusna, koga interesuje
  nekima su ovo tlapnje

  nekako mislim da niko ne moze ni da se pojavi ako mi nismo spremni za tog nekog ili zapravo vec postoji upraznjeno mesto, zvanicno ili nezvanicno

  znaci mislim da mi ocekujemo bam ili kako god, inace tesko da ce se dogoditi

  ja verujem, takodje ali ne mogu da garantujem…mada je u veri ipak sustina

  ps. nisam laik u toj oblasti ali ovo sa firewall mi zvuci totalno nebulozno i tehnicki neostvarljivo, osim ako nisi smislili nekei plugin za wp za koji nisam cula

  a ja svakako tvoje postove ne mogu da citam ;-)
  zbog firewall-a ili neceg drugog :-)

 42. Hmmm. U principu se slažem sa svim što si rekla.
  Kraj diskusije? :)

  Ajmo sad na tehničke detalje:
  pošto nisi laik (juhuuu), juče sam dobijao http grešku 403 (Forbidden) za bilo koju tvoju stranicu. Promenim svoju IP adresu – radi, sve OK. Posle par sati isto, pa šta da pomislim… :(
  Tehnički neizvodljivo? Naprotiv, vrlo je lako izvodljivo, neka takva skripta može da se napiše u PHP-u za par minuta.

  Moji postovi… Hmm… Ima ih, ali svega nekoliko. Eno, sad imaš link. Nisam ja izgleda bloger po prirodi, a videćeš po komentarima ko me nagovorio da počnem. Ali tu vezu sam otkrio tek ovde. Na tvoj sajt sam došao slučajno, guglajući za nečim sasvim desetim. Svet je mali :)

 43. pa kad se u principu slazes onda dobro ;-)
  mislim na kraj diskusije, yelte

  pronasla vezu i sve ostalo, svet je mali, da
  ‘cula’ za tebe davno iz price
  a blog cu, bar to malo sto ima prostudirati :-)

  nesto me je zezao hosting nisi ti jedini koji se zalio na 403
  :(

Comments are closed.